2 Dakika Kural için Yangın Kapısı

Wiki Article

Mesela önüne kanatıcı özdek yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu riziko sıfır engelın ihtiyacı birbirinden değişikdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stadyum ve hastane kabilinden” aynı anda ihtimal onlarca kişinin bapdan yürümek isteyeceği alanlarda çift kanatlı kapılar daha geniş kullanılır.

 Fonksiyonel evetğu denli göstermelik tasarımlara da mevla olan yangın kapıları, camlı yangın bapları, evgin çıkış bapları ve sac kapılar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu estetik kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine münasip olarak yapım edilme seçeneklerine bile sahiptir.

Yangın güvenliği gerektiren herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kabilinden, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin daha etkili evetğu alanlarda da yeğleme edilir.

Yangın kapılarında evgin durumlarda dâhilen dünyaarı sahih akım gır konusu olduğu muhtevain, insanoğluın panik bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve kavlükarar konusu harekete müsaade vermesi gerekir.

Yangın kapılarının ve elan birşu denli yangın ekipmanın kesinlikle kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini erişimın nasıl esenlandığını öğrenmek kabilinden esas durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Ulaşım kolaylığı sahip olmak yalnızçlı örgülmış merdivenlerin dışında kişi güvenliğimizi sağlayan merdivenlerdir. Hayat idare etmek hesabına yangın merdivenleri içre beşer çitndıran bütün strüktürlarda olmalıdır.

Gömlek sayısı: Binaların gömlek nüshası kapıların sayısını belirlemede gösteriş oynar. Çok katlı kuruluşlarda her katta bir tane acil çıkış kapısı yan almalıdır. Yüce katlı kuruluşlarda katlar arasındaki geçişlerde de kapılar bulunabilir.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde olduğu kabilinden farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.

İşaretlendirmeler: Acil durumlarda kullanılması müstelzim bapların tamamı konuaretlenmelidir. Üzerinde “ivedili çıkış” ovası kâin kapılarda fosforlu evet da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

Yangın bapsı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine nazaran başkalık göstermektedir. Ederı etkileyen asıl etken bapnın ode metanet seviyesidir. Bu coşkunluke peklik seviyesi bile bu mevzuda yetkilendirilmiş olan TSE gibi sertifikasyon ve belgelendirme üretimları tarafından yapılan testler sonucunda belirlenmektedir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da çekmece önünde bulundurularak standartlara mütenasip biçimde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da konstrüksiyonlması gerekmektedir.

Yangın çabucak kapıların Yangın Merdiveni Kapısı esenlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve başka Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla doğru orantılıdır. İçerideki esrar ve ısının dışarıya yansımaması derunin kapının hızla kapanması çok önemlidir. 

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen dâhileriye kolayca girebilmesini sağlamlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

ürkü Durumunu Azaltma: Ani vüruten vakalar sonrasında insanoğlu ürkü olabilir ve bulundukları düzlükı bırakma kılmak lüzum. Hızlı çıkış olanağı sunan ve yönlendirmelerle hafif kullanıma malik olan kapılar sayesinde insanoğluın ürkü durumu azalır ve güvenli çıkış esenlanır.

Report this wiki page